maanantai 29. lokakuuta 2012

Suppilovahverohilloke

Talvi yllätti sienestäjät. Positiivisesti. Rapsakoita suppilovahveroita poimiessa varren sai napsauttaa poikki haluamastaan kohdasta. Koriin päätyi myös palasia suppismattoa. Ja sormet olivat kolmen vartin jälkeen melko kohmeessa.

Maltillisen sulatuksen jälkeen sienet olivat aivan kuin sulana poimitut. Luonnonpakastus ei siis suuremmin lötkäyttänyt sieniä.

Suppispaikan koordinaattitietäjä suositteli sienistä valmistettavan seuraavanlaista herkkua:

Suppilovahverohilloke

400 g (1,5 l) tuoreita suppilovahveroita revittynä*
250 g punasipulia (3 keskikokoista)
2 valkosipulinkynttä
3 dl punaviiniä
1 dl tummaa sokeria
1 dl hunajaa
1 tl mustapippuria
1 tl merisuolaa

  1. Paahda suppilovahveroita kuivassa kattilassa kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  2. Viipaloi punasipulit ja valkosipulit ohuiksi renkaiksi.
  3. Lisää sipulit ja muut aineet kattilaan.
  4. Hauduta n. 1 tunti, kunnes sipulit ovat pehmenneet, neste haihtunut ja hilloke paksuuntunut.
  5. Purkita ja syö liharuokien kera. Sopii myös munakkaan lisäkkeeksi.

*Alkuperäinen ohje on kuivatuille mustatorvisienille (1,5 dl kuivattuja sieniä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.