maanantai 31. joulukuuta 2012

Pepparkakor

Tässä vielä ennen vuoden vaihtumista ruotsalaisten pepparkakoreiden ohje, kevyesti mukaellen Jan Hedhin perusreseptiä kirjasta 277 sorters kakor. Kiitoksia vaan vielä tyttärelle vuosien takaisesta joululahjasta. Taikina pitää paistossa hyvin mittansa ja muotonsa eli sopii hyvin myös piparkakkutalon tekoon. Leipurimestarin itsensä mukaan nämä piparit maistuvat juuri siltä miltä pepparkakoreiden tuleekin maistua.

Pepparkakor


550 g vehnäjauhoja
6 g jauhettua inkivääriä
6 g neilikkaa
(6 g pomeranssinkuorta jauhettuna)
10 g kanelia
1 g maustepippuria
7,5 g soodaa
150 g voita
210 g vaaleaa siirappia
100 g sokeria
100 g fariinisokeria
150 g kermaa



  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muut aineet. Sekoita.
  3. Pyörittele taikinasta pitkulainen pötky, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään yön yli.
  4. Seuraavana päivänä kaulitse taikina ohueksi, ota muotilla piparkakkuja, lado leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 min.
  5. Anna jäähtyä.
Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.